Piscina curata in 2 timpi si 3 miscari

Pentru ca folosirea piscinei sa fie sigura, iar apa sa ramina curata si cristalina, este nevoie de o curatire si intretinere corespunzatoare.

In prezent, datorita solutiilor chimice, acest lucru se face mult mai usor.
Dar la selectarea acestor preparate trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca tratamentul apei are o influenta directa asupra sanatatii noastre si in primul rind asupra pielii. De aceea e important sa intelegem cum functioneaza aceste solutii si la ce sunt bune. Acest lucru il vom face in articolul ce urmeaza.

Curatirea apei in piscina

Prima si probabil cea mai importanta functie a chimiei pentru piscine este ajustarea in limitele normale a indicatorului de aciditate, sau nivelului PH. In acest sens cu ajutorul testerului se va determina nivelul curent al apei.
PH-ul normal pentru apa in piscina este cuprins in limitele 7.2 – 7.6. Daca acest indicator e mai sus de 7.6, scade brusc eficienta mijloacelor dezinfectante, dar si sunt efecte nedorite asupra pielii ca mincarime, alergie, cruste. In cazul invers, daca avem un PH mai mic de 7.2, vorbim despre aciditate inalta, care duce la ruginirea rapida a elementelor din metal.

Dupa ce am adus indicatorul PH la nivelul adecvat, apare urmatoarea sarcina – distrugerea bacteriilor, ciupercilor si micro-algelor de pe peretii si de pe fundul piscinei.

Cindva in apa a aparut viata, de aceea acest mediu este foarte propice dezvoltarii diverselor microorganisme. Chiar si daca initial nu ati avut alge in piscine, ulterior cu vintul ele pot fi aduse si incep sa creasca, astfel fiind indicata folosirea regulata a mijloacelor speciale de curatire si dezinfectare.

Ce functii mai au solutiile pentru intretinerea piscinei?

Citeodata ne ciocnim cu faptul ca apa in bazin e prea murdara si mijloacele mecanice nu reusesc sa elimine impuritatile. In acest caz exista solutii chimice cu efect floculent, adica care organizeaza murdaria dispersata in particule mai mari, cu care deja se pot ispravi filtrele mecanice.

In afara de aceasta exista solutii care sunt destinate pregatirii piscinei pe timp de iarna. Aceste preparate impiedica formarea depunerilor calcaroase pe fundul si peretii piscinei, fapt ce usureaza curatirea piscinei  primavara, in deschiderea noului sezon de scaldat.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>