Cum sa alegem trampolina potrivita in 7 pasi

In ultimii ani, observam tendinta ca tot mai multi oameni sa opteze pentru o distractie in aer liber pentru copii sai, sau chiar pentru sine. In acest sens se amenajeaza terenuri de joc pe linga casa.
Trampolina devine astfel un element indispensabil al terenului de joc, pentru ca ne face pentru o clipa sa ne desprindem de la pamint si sa simtim libertatea zborului.

In aceste conditii noi venim cu citeva sfaturi care va vor ajuta sa alegeti trampolina potrivita pentru cerintele Dvs. Pentru aceasta am identificat citiva pasi:

PASUL 1. Cine va folosi trampolina (greutatea persoanei). In dependenta de acest fapt se determina dimensiunea trampolinei si gradul ei de rigiditate.

PASUL 2. Forma si dimensiunile trampolinei. De regula forma poate fi rotunda, patrata sau dreptunghiulara, iar dimensiunile variaza de la 240 cm la 429 cm in diametru (pentru trampolina rotunda).

PASUL 3. Cu plasa de siguranta sau nu. In cazul in care trampolina se cumpara pentru cei mici, recomandam instalarea obligatorie a plasei de siguranta pentru a preveni eventuale riscuri de trauma.

PASUL 4.  Aflati de la consultant, grosimea ramei de otel a tramplinei. Ea trebuie sa fie de cel putin 2 mm pentru trampoline de dimensiuni mari. Este de dorit ca rama de otel sa fie galvanizata pentru a preveni corozia metalului.

PASUL 5. Aflati cantitatea de resorturi – o cantitate mica diminuaza din siguranta prelatei de sarire, iar prea multe resorturi fac trampolina rigida si scad din intensitatea sariturii.

PASUL 6. Daca este inclusa scara de acces, mai ales daca trampolina se cumpara pentru copil.

PASUL 7. Forma picioarelor trampolinei trebuie sa fie in forma literei “W”. Aceasta forma mareste stabilitatea constructiei si in timp, protejeaza picioarele de deformare.

Va dorim distractie placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>